Wie zijn wij?

Konpoli levert handgemaakte digitale fotoalbums en fotoboeken met echte prints op Fuji fotopapier voor de professionele fotograaf. Annelies Bosch en Celiça Verbon zijn het aanspreekpunt in Nederland en staan voor alle vragen en orderbegeleiding voor jou klaar. Voor, tijdens en na de bestellingen kun je altijd bij ze terecht. De productie ligt in Thessaloniki, waar ze alle kennis hebben om prachtige producten te maken. Het bedrijf zelf bestaat ruim 30 jaar, en de digitale albums zijn sinds 2005 in het assortiment gekomen (naast de plakalbums en fotolijsten, welke nu inmiddels niet meer geleverd worden). Annelies en Celiça vertegenwoordigden Nederlands sinds 2013.

Wat maakt deze albums zo bijzonder?

Ten eerste worden alle albums met de hand gemaakt. Daardoor kan bijna elke persoonlijke wens voor het creëren van een albumomslag op maat worden gemaakt. Voor het gemak hebben we een standaard assortiment samengesteld, maar er is dus veel meer mogelijk! Ten tweede wordt er tussen de pagina’s geen karton gebruikt maar 1mm dik pvc. Onze ervaring is dat dit op langere termijn veel mooier blijft, de bladen in het album blijven net zo strak liggen als toen je ‘m kreeg. Daarnaast zijn al onze albums lay flat.

konpoli_trouwalbums_professionele_fotograaf

Hoe maak ik een album?

Je album maak je in een eigen programma zoals bijvoorbeeld Photoshop, Indesign, Fundy of Smart Albums. We hebben geen standaard programma waar je gebruik van kunt maken.
Zie voor meer informatie de aanleverspecificaties.

Wanneer kan ik de prijzen bekijken en een bestelling plaatsen?

Konpoli levert haar producten alleen aan Professionele Fotografen.
Je moet dus in het bezit zijn van een inschrijving van de Kamer van Koophandel en een geldig BTW-nummer. Via de knop registeren kun je je inschrijven, na goedkeuring ontvang je de inlog gegevens.

Ik wil een demo album bestellen, krijg ik nu ook korting?

Ja, we willen je graag overtuigen van de kwaliteit. Daarom geven wij je één keer per jaar een korting op je demo album van 15%. Dit is alleen van toepassing op de basisprijs van de albums (en niet op de extra opties zoals echt leder, embossing etc. ), en niet op de overige producten (zoals mini albums, harmonica albums etc. etc.). Tijdens het bestelproces kun je bij het tekstveld ‘aanvullende informatie’ aangeven dat het om een demo album gaat.

Kan ik voorbeelden ontvangen van de kleurenstalen?

Zeker!

Kunstleer & Linnen:
Bij je bestelling kun je kosteloos de kunstleer en linnen stalen (ter waarde van €15,-) eenmalig aanvragen, voor een extra set worden deze kosten in rekening gebracht.
Leder:
Bij je bestelling kun je ook de lederen stalen aanvragen, deze kosten €20,-
Stiksels & Linten:
Bij je bestelling kun je ook een kleuren overzicht van de stiksels en linten aanvragen, deze kost €5,-  per stuk (de afbeeldingen zijn afgebeeld in een boekje).
Fotopapier:
Benieuwd naar de verschillende papiersoorten? Je kunt een sample boekje vragen met daarin alle fotopapieren, deze kost € 15,-
Op de site onder info vind je al een duidelijk overzicht van de mogelijkheden.

Leder

We bieden diverse prachtige omslagen in diverse soorten en kleuren leder. Het is goed je altijd te realiseren dat leder een natuurproduct is en niet van een rol komt. Dit houdt in dat het product geringe afwijkingen kan en mag vertonen ten opzichte van getoonde stalen of eerder geleverde producten. Deze eigenschappen bepalen het natuurlijke karakter en de charme van de ledersoort. De volgende kleine fouten mogen in leder voorkomen, zij zijn het bewijs dat je te maken heeft met écht leder: mestvlekken en insectenbeten | littekens | nekplooien | structuurverschillen en kleurverschillen. Al deze eigenschappen behoren tot het natuurlijke karakter van leder en zijn geen grond voor reclamatie.

Wat is het minimum en maximum aantal spreads dat ik kan bestellen?

Het minimum aantal spreads is 15. Wil je minder spreads, dan kan dat (vanaf 5 spreads), maar je betaalt voor 15 spreads. Maximaal kunnen er 50 spreads in een album.
Zie voor meer informatie de aanleverspecificaties.

Wat is de dikte van de pagina?

Een pagina is 1 mm dik (500 microgram pvc). Bij alle albums wordt dezelfde dikte gebruikt. Op speciaal verzoek kun je ook kiezen voor 300 microgram pvc (we adviseren dit bij meer dan 40 spreads).

Lay-flat

Al onze albums (behalve harmonica boekjes) zijn Lay flat. Dat wil zeggen, dat de pagina’s  strak doorlopen, zonder een “goot” tussen de pagina’s. Het enige wat zichtbaar is, is een dunne rillijn. Door het rillen breekt de inkt, het kan daarom af en toe voorkomen dat de naad iets verkleurd.

konpoli_trouwalbums_professionele_fotograaf

Wat is foam?

Om het album meer body te geven, kun je bij sommige albums de optie met foam aangeven. Het is schuim dat onder de cover wordt gebruikt om deze wat dikker te maken. Dit geeft de omslag een klassiekere uitstraling . Wil je ook namen in het album gedrukt hebben (embossing) dan raden wij aan om geen foam te gebruiken. Door de zachte ondergrond kan er minder druk uitgeoefend worden en zullen de namen minder diep in het materiaal gedrukt worden.

Wat is een schutblad?

Het schutblad is ook wel flypage genaamd. Het is de eerste pagina in het boek, voordat je album met foto’s start. Je kunt deze kiezen in zwart, wit of crème papier. Ook kun je kiezen uit onze 5000 linnen serie. Let op! de serie 6000 en de types ME zijn niet geschikt als schutblad omdat deze rafelen aan de zijkant van het album.

Embossing

Op bijna alle albums kan tegen een meerprijs een embossing geplaatst worden (met uitzondering van mini albums en harmonica boekjes). Er is keuze uit de lettertypes Arial Bold, Gill Sans en Gabriola. Standaard wordt de embossing aan de voorzijde in het midden van het album of de box geplaatst (Wil je dit liever op een andere plek, dan kun je dit tijdens het bestelproces bij het tekstveld ‘aanvullende informatie’ aangeven ). De embossing wordt exact gedrukt zoals in het orderformulier getypt. Heb je liever een eigen ontwerp (illustrator .ai of .eps formaat met lettercontouren), dan kun je voor €35,-  een metaal cliché laten maken. Ook is er de mogelijkheid met folie embossing te werken. Folie embossing is alleen mogelijk op echt leder! Het resultaat hangt af van het materiaal, de kunstlederen kleuren beginnend met nr. 04,  Jute en Linnen startend met nummer 60 zijn niet geschikt voor embossing!

Stpl03_RL05 (2)

Je eigen logo als embossing

Ja dat kan absoluut (met uitzondering van mini albums en harmonica boekjes). Je kunt hiervoor eenmalig een metaal cliché laten maken, deze is 8 cm breed. Voor je logo geplaatst kan worden dien je deze in een .ai of .eps formaat te uploaden naar de server. De kosten zijn 35,-
Standaard wordt het logo aan de achterzijde van je product  (onderaan in het midden) geplaatst. Wil je dit liever op een andere plek, dan kun je dit tijdens het bestelproces bij het tekstveld ‘aanvullende informatie’ aangeven.
Het resultaat hangt af van het materiaal, de kunstlederen kleuren beginnend met nr. 04 en Jute zijn niet geschikt voor embossing!

logo_embossing

Aanleverspecificaties

Zie voor informatie omtrent het aanleveren en de ftp gegevens het tabblad aanleverspecificaties onder het kopje info.

Minimaal order bedrag

Ook voor een kleine bestelling ben je van harte welkom. Onder het bedrag van €50,- exclusief verzendkosten, wordt hiervoor €4,- administratiekosten in rekening gebracht. Bij bestellingen boven de €50,- vervallen deze.

Orders bundelen

Om je verzendkosten laag te houden, kun je je orders bundelen. Tot 24 uur na je eerste bestelling worden de orders automatisch als 1 pakket verzonden. Hierna wordt een nieuwe factuur gemaakt en opnieuw verzendkosten berekend.

Wanneer betaal je de factuur?

Wanneer een bestelling bij Konpoli is binnengekomen ontvang je binnen 5 werkdagen een proforma factuur vanuit Konpoli Griekenland. De productie is dan al gestart, en na betaling van de factuur wordt de order binnen de hieronder genoemde levertijd verzonden. De definitieve factuur kun je vinden aan de buitenzijde van de verzenddoos. Let er op dat je je proforma factuur meteen betaald, anders vertraagd de levering.

Waarom staat er geen BTW op de factuur?

Je ontvangt de factuur uit Griekenland, hierop wordt geen BTW berekend, dus alleen de prijs waarop je de producten hebt besteld, excl. de verzendkosten.

De levertijd

De normale levertijd voor een album is 2 tot 3 weken.
Bij problemen die veroorzaakt zijn door o.a. verkeerde afmetingen aanleveren, het te laat aanleveren van de bestanden of de factuur niet betalen, kan de levertijd niet meer gegarandeerd worden.
We hebben tevens de mogelijkheid voor een spoedbestelling (behalve in de maand december). De order wordt dan op dag 7 verzonden, indien deze voor 12.00 geupload is op de ftp. Zie de prijslijst voor meer informatie.

Verzendkosten

We werken met DHL.
(Een gemiddeld pakket van 1 groot album en 1 box de luxe de luxe weegt zo’n 6 kg).

Gewicht

0 tot 2,5 kilo
2,6 tot 5 kilo
5,1 tot 10 kilo
10,1 tot 15 kilo
15,1 tot 20 kilo
20,1 tot 25 kilo
25,1 tot 30 kilo

DHL, 1 dag levering

€ 16,90
€ 19,90
€ 26,00
€ 29,90
€ 36,90
€ 49,90
€ 72,70


Let op: Mini albums hebben afwijkende verzendkosten (deze boekjes zijn een aparte lijn in ons assortiment).

Formaat

t/m
15×20 cm (1 stuk)

20×20 cm (1 stuk)

Brievenbuspost, 5-7 werkdagen (eigen risico!)

€ 6,90 per stuk (bij 3 stuks of meer geldt de normale pakketprijs)
€ 9,30 per stuk (bij 3 stuks of meer geldt de normale pakketprijs)


Niet tevreden?

Ben je onverhoopt niet tevreden of is je product beschadigd geleverd, dan dien je dit binnen 5 werkdagen aan ons kenbaar te maken d.m.v. een email en een bijgevoegde foto (zonder foto kunnen we de email helaas niet in behandeling nemen). Dan zorgen we dat er een passende oplossing gevonden wordt.

Ik heb nog vragen, wie kan ik bellen of mailen met vragen?

Hiervoor zijn wij! Check het contact formulier we helpen je zo snel mogelijk.

Bewaren

Bewaren

Bewaren